Hangi Düğün Dansı Kursu?

Hangi Düğün Dansı Kursu?

Hangi Düğün Dansı Kursu?

2020 yılı itibarı ile İstanbul’da evlilik öncesi hazırlıklarında düğün dansı kursu araştıran ve ilk dans eğitimi alan her 3 çiftten 1’i Dans Point Dans Kursu’nu tercih ediyor. 

Neden mi? Bir düşünün; bu özel gününüzden daha önce hiç dans eğitimi almadınız, belki de günlük hayatta hiç dans bile etmediniz ya da dans etmekle ilgilenmiyordunuz. Sadece bu özel gününüzde eşinizle dans etmek için eğitim alacaksınız ya da belki de dans etmeyi sevdiğiniz için o özel gününüzde eşinizle en güzel düğün dansını sergilemek istiyorsunuz.

Bunun için doğru Dans Kursu seçimi yaparken dikkat etmeniz gereken noktaları ve kendi kursumuzda da önem verdiğimiz birkaç detayı sizlerle paylaşmak isterim:

Dans Eğitimi Saatlerinde Esneklik:

Öncelikle gerek düğün hazırlıkları gerekse çiftlerin değişen çalışma saatlerinden dolayı,çiftlerin en çok önem verdiği konulardan biri doğal olarak ders alma saatlerinin esnekliği. Çiftlerinin müsaitliğine göre tercih ettikleri gün ve saatlerde düğün dansı eğitimi almalarını ve eğitmenlerimizle beraber ders programı oluşturmalarını sağlıyoruz. Aynı saat ve günde hizmet alabilecekleri 5 adet dans salonumuzda, 6 profesyonel dans eğitmenimiz çiftlerimize yardımcı olmak ve heyecanlarını azaltmak için ellerinden geleni yapıyorlar.

Ders programlarımızı çiftimizle ve eğitmenlerimizle beraber önceden organize ediyor ve randevu oluşturuyoruz böylece çiftlerimize ders iptali, gün veya saat değişikliği yaşatmıyoruz. Dans salonlarımızdan biri istedikleri saatte çiftimize rezerve ediliyor.

Kişiye Özel Eğitim Ayrıcalığı:

Düğün dansında en önemli konulardan biri de birebir ders eğitimi fırsatı. Bir düşünün; bu özel gününüzden daha önce hiç dans eğitimi almadınız, belki de günlük hayatta hiç dans bile etmediniz ya da dans etmekle ilgilenmiyordunuz. Sadece bu özel gününüzde eşinizle dans etmek için eğitim alacaksınız ya da belki de dans etmeyi sevdiğiniz için o özel gününüzde eşinizle en güzel düğün dansını sergilemek istiyorsunuz. Sahne gerginliğinizi atıp sahnede yapacağınız figüre ve duruşunuza kadar alacağınız bu dans eğitimlerini, size özel ayrılan ortamda rahat bir şekilde almalısınız. Gelin ve damadın ilk defa düğün dansı eğitimi alacaklarını düşünürsek, bu stresin yarattığı gerginliği azaltmanın en iyi yolu, ders alacakları kurumda kimseden çekinmeden, rahat edebilecekleri ortamda bire bir özel ders almaktır.  Bu sebeple dersleri grup halinde değil, her düğün dansı paketimizi kişiye özel ve bire bir eğitim alacak şeklinde gerçekleştiriyoruz.

Tecrübenin Önemi:

Güzel ve şıkbir düğün dansı için bir diğer önemli konu ise düğün dansı eğitmeninin tecrübesi. Youtube ya da sosyal medyada düğün dansı videosu izleyen çiftler,şık durmayan ve çiftlerin üzerine oturmayan figürlerden oluşan yapay koreografilere denk gelebiliyorlar maalesef. Bunun başlıca nedeni de sektörde yeterli tecrübeye sahip olmayan eğitmenlerin bulunması. Yıllar boyunca düğün dansı eğitimini ayrı bir dans branşı olarak inceleyip, bu alanda özel bir eğitim programı hazırladık.

Kursumuzda bu eğitim programını uygulayan en yeni eğitmenimiz bile sektörde en az 4 yıl deneyimli olmakla beraber toplam 6 eğitmenimiz bulunuyor. Dans Point Dans Kursu’nun kurucusu olarak 2001’den bu yana verdiğim düğün dansı eğitimleriyle,tecrübenin ve her geçen gün kendini geliştirmenin önemini, ekibimle birlikte verdiğimiz eğitimlerin sonucunda ortaya çıkan çalışmaların kalitesinde görebiliyoruz.

Düğün dansının salt dans figürlerinden ibaret olmadığını düşünüyor ve şu şekilde bakıyorum: ‘En özel gününüzde seçtiğiniz düğün şarkısından sahneye çıkışınıza, sahnede duruşunuza ve yapacağınız düğün dansı figürlerini üzerinize giyişinize kadar bir bütün olarak bakmalısınız, ancak bu şekilde mükemmel bir düğün dansı sergileyebilirsiniz’.

Müzik Seçimi Desteği

Düğün dans müziği seçiminde çiftlerimizi özgür bırakıyoruz. Kursumuzda çiftler “bu şarkıyla dans edemezsiniz, bu şarkı size göre değil” gibi cümleler asla duymazlar. Onlar için özel olan düğün dansı şarkısı bizim için de değerlidir.Her şarkıya koreografi yazılabilir ancak bu, çiftlerin üzerine oturmayan dans figürlerini onaylayacağımız anlamına gelmiyor. Özellikle İstedikleri bir şarkı varsa, dans eğitimlerimiz sonucunda kendi yetenek ve karakterlerine uyan figürlerden oluşan bir düğün dansı koreografisiyle daha başarılı olabileceklerini ve sahnede daha güzel gözükebileceklerini düşünüyoruz. 

Çiftlerimizin tercihine göre de isterlerse şarkı seçimlerinde bizler de yardımcı oluyoruz.Şimdiye kadar kursumuzda eğitim verdiğimiz ve sayısı 3500’ü aşan düğün çiftinin faydalandığı müziklerden oluşan (düğün dansı müzikleri, dans şarkıları, pasta müzikleri, giriş müzikleri, çiçek atma müzikleri, zeybek müzikleri) güncel arşivimizi ücretsiz paylaşıyoruz. Bu arşivden bir tanesi mutlaka size uyacaktır ya da müzik seçimi aşamasında fikir verecektir. 

Düğün Dans Türü Çeşitliliği

Çok geniş yelpazede, farklı dans türlerinde düğün dansı eğitimi verebiliyoruz. Vals, slow vals, viyana valsi, tango, slow dans, modern dans, latin dansı, sirtaki, roman dansı, hint dansı, reyhani oyunu, zeybek, harmandalı, yörük ali, çökertme,gerizler başı ve çakal çökerten zeybeği eğitim verdiğimiz dans türleri arasında bulunuyor. Dans çeşitliliği çiftlerin dans kursu seçmesinde oldukça etkili oluyor. Çiftlerimiz hangi düğün dansı paketimizi seçerse seçin düğün müziklerinden çalma ihtimali olan çiftetelliler, erik dalı, Ankara havaları,halaylar, damat halayı gibi dansları talep etmeleri durumunda bu eğitimleri ek bir maliyet çıkarmadan ücretsiz veriyoruz.

Tarlatanlı Prova Desteği ve Mekanda Provanın Önemi 

Sayısız düğün etkinliği tecrübemizden dolayı çiftlerin başına gelebilecek tüm aksaklıklar konusunda çok fazla deneyime sahibiz. Derslerde bu konular hakkında çitlerimizi devamlı bilgilendiriyoruz. Örneğin gelinliklerin duvakları yüzünden gelinlerin başlarına gelebilecek aksaklıklarla nasıl başa çıkacaklarını öğretmek için derslerimizde gelinliklerine uygun (A kesim, balık modeli, prenses modeli) tarlatanlarla prova yaptırıyoruz. Seçtikleri paketin içeriğine göre derslerin sonunda mekanda prova alma ve hatta düğün gününde düğünün hemen öncesinde prova desteğinde de bulunuyoruz.

Belki de en önemlisi, çiftimizin aldığı dans eğitimi onlardan veya eğitmenlerimizden kaynaklı olarak tamamlanamaması durumunda %100 memnuniyet için ders sayınızı ücretsiz artırıyoruz. Böylece düğün dansı eğitimlerinde %100 başarı elde ediyoruz.

Özetle, çiftlerin Düğün Dansı Nasıl Yapılır? konusunda araştırma yaparken yukarıdaki kriterlere ve çok daha fazlasına dikkat etmesi gerektiğine inanıyorum. Siz de düğün öncesi hazırlığı içerisinde dans kursu araştıran bir çiftseniz veya bir arkadaşınız için araştırma yapıyorsanız bu yazımızı paylaşabilir ve birçok düğün çiftine karar verme aşamasında yardımcı olabilirsiniz. Dilerseniz www.dugundansim.com adresimizi ziyaret edip, düğün dansları hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

Sizlere yardımcı olabileceğini düşündüğümüz bazı linkleri de burada paylaşıyoruz:

Düğün dans kursu fiyatları,Düğün dans videoları, Düğün dans şarkıları

Şimdiden mutluluklar dileriz.

Öngün Güner


BİZE ULAŞIN

Etiketler

hangi düğün dansı kursu, düğün dans müziği, düğün dansı videosu

Arayın Whatsapp