Düğün Dansının Hikayesi

Düğün Dansının Hikayesi

Düğün Dansının Hikayesi

Düğün Dansı Nereden Gelmektedir?

Özellikle son 10 yılda düğün organizasyonları trend bir sektör haline gelmiştir. Düğün mekanından süslemeye, düğün konseptlerinden ses, ışık ve orkestra seçimlerine kadar firmalar birçok seçenek sunmaktadır. Her düğün de mutlaka belli ritüellere göre gerçekleşir. Gelin yolu yürüyüşünden mekanda nikah kıymaya, düğün dansından masa gezmeye, takı töreninden düğün pastasına ve çiçek atmaya kadar organizasyon önceden belirlenen bu akışa göre ilerler. Peki ama düğün dansı ritüeli nereden gelmektedir? Ne zaman başlamıştır? Gelin bunu inceleyelim:

1600’lü yıllarda Avrupa’da dans etmek genelde köylü halkın mevsimlerin başlangıcını kutlamasıyla özdeşleştirilirdi. Kış aylarının bitmesiyle beraber doğa ananın çiçekleri açtırması ve toprağı işlenebilecek hale gelmesi baharın müjdeleyicisiydi. Halk da bunun için etkinlikler düzenleyerek baharın gelişini kutlar ve dans ederdi. Bilinen Vals (Waltz) dansının biraz daha farklı bir çeşidini yaparlardı.

Bir zaman sonra köylü halkın yaptığı bu kutlamalar, aristokratların dikkatini çekmiş olacak ki, halkın yaptığı bu dansı kendi tabakalarına çıkardılar. Artık bu dans Kraliyet Valsi olarak adlandırılacaktı. Öyle ki bu dans, Kral- Kraliçe,Prens- Prenses ve tüm aristokrat ailelerin öğrenmesinin zorunlu olduğu bir dans haline gelecek ve aynı zamanda kraliyet balolarında mutlaka yapılacak bir dans haline de gelecekti.

Düzenlenen bu balolarda kutlamaların ve eğlencenin başlaması içinse, ilk dansı önce Kral ve Kraliçe ya da Prens ve Prenses yapardı. Bu balonun başladığının göstergesiydi. Yani  ilk dans, zaman içerisinde gelin ve damadın açılışı temsil ederek düğünün ve kutlamanın başladığını gösterirdi. Günümüzde bu açılış dansı olan bu ilk dans , Düğün Dansı olarak adlandırılmıştır.

Siz de yazımızı beğendiyseniz paylaşabilir
www.dugundansim.com adresimizden Düğün Dansları hakkında daha fazla bilgiye ulaşabilirsiniz.

Sevgiyle ve dansla kalın.


BİZE ULAŞIN

Etiketler

düğün dansı geleneği, düğün dansının hikayesi

Arayın Whatsapp